Osona és una comarca del centre de Catalunya amb un paisatge variat (valls, muntanyes suaus i pobles amb història) que acompanya una gastronomia arrelada al territori. Aquí els ingredients locals com les carns, embotits i verdures de proximitat prenen protagonisme, i molts restaurants cuinen amb productes de temporada.
En aquest article t’ofereixo una selecció dels millors restaurants de Osona, aquells on el menjar té sabor, l’ambient destaca i l’experiència val la pena.
Els millors restaurants de Osona – On menjar bé
VIA Restaurant

Descobrir el VIA Restaurant va ser trobar un racó gastronòmic que m’ha sorprès des del primer moment. Situat al carrer de la Riera, 25 de Vic, a la planta noble de la històrica Casa Fontcuberta, aquest espai combina elegància i calidez d’una manera excepcional.
El xef Nicolau Roger lidera la cuina amb una proposta de temporada que reflecteix la seva passió i trajectòria. Vaig tastar diversos plats de la carta i em van impressionar especialment les elaboracions de peix i marisc fresc, així com els arrossos. El Menú Degustació del Nico és una experiència imprescindible per entendre la seva filosofia culinària: producte local, tècnica depurada i un equilibri de sabors que et deixa amb ganes de tornar.
L’ambient del restaurant respira història. Les sales de Casa Fontcuberta mantenen el caràcter arquitectònic original, amb sostres alts i detalls que et transporten a una altra època, però amb un toc contemporani que ho fa molt acollidor. Sense dubte, és un dels millors restaurants Osona.
El reconeixement de la Guia Michelin 2026, la Guía Repsol i Macarfi avalen la qualitat de la proposta. Pel que fa al preu, la relació qualitat-preu és molt correcta considerant el nivell de cuina i servei.
Informació pràctica:
- Adreça: Carrer de la Riera, 25 – Vic 08500
- Telèfon: 616 47 44 41
- Horari: Dinars de dimecres a diumenge (13:00-16:00). Sopars divendres i dissabte (20:30-23:00)
Torre Simón
La Torre Simón és un d’aquells llocs que combinen tradició i gastronomia d’altura. Ubicat a Taradell des de 1918, aquest restaurant amb segell Michelin 2025 m’ha sorprès cada vegada que hi he anat.
De la carta, he tingut l’oportunitat de tastar la seva terrina de foie d’ànec feta per ells mateixos, amb una textura sedosa que s’equilibra perfectament amb el pa torrat. També vaig provar el turbot del cap a la “mussoline” de lima, un peix fresc amb un toc cítric que realça els seus sabors naturals. Entre les carns, el magret d’ànec amb fruïlles cruixents és una delícia: carn rosada i cruixent per fora, acompanyada d’una reducció que fa la combinació perfecta.

El menú gastronòmic, per 48 euros, ofereix una experiència completa amb plats elaborats que reflecteixen l’essència de la cuina catalana tradicional amb tocs contemporanis. Pel que fa a l’espai, la Torre Simón conserva el seu encant històric: sales amb decoració elegant però acollidora, amb detalls que et fan sentir com si estiguessis dinant a casa d’uns amics amb molt bon gust.
Sens dubte, és un dels millors restaurants Osona, tant per la qualitat dels productes com per l’atenció al detall. La relació qualitat-precio és excel·lent considerant el nivell de la proposta.
- Adreça: C. Doctor Bayés, 73 | 08503 Taradell (Barcelona)
- Telèfon: 93 887 00 92 / 879 55 88 18
- Horari: De dimarts a diumenge de 13:00 a 15:30 h
Fussimanya
Fussimanya és un d’aquells llocs on tornes perquè t’hi sents bé de debò. La masia és rústica, amb pedra vista i un ambient tranquil que convida a allargar l’àpat. Hi he provat diversos plats de la carta: la cueta de vedella amb bolets, tendra i amb un punt melós, i el cabrit a la brasa, que arriba amb la pell cruixent i molt sabor. També fan bons calamars a la romana i un assortiment de postres casolanes que sempre tempta.

Si prefereixes menú, en tenen dos: el Fussimanya (36 €) i el Txuleton, aquest últim pensat per compartir i amb peces d’un quilo de vedella o vaca madurada. Inclouen entrants, un segon potent i postres clàssiques com crema catalana o pastís de formatge. Per mi, la relació qualitat-preu és bona: racions generoses i producte tractat amb respecte, tot i que si vas al txuletó la factura puja, com és d’esperar.
Sovint recomano aquest restaurant a qui busca referents dels millors restaurants Osona, perquè combina tradició i constància sense artificis.
Adreça: Ctra. Parera Km 7, Tavèrnoles (Osona)
Telèfon: 93 812 20 21
Horari: Dimecres a diumenge, de 9:00 a 17:00
Mas la Parra
Vaig conèixer Mas la Parra en un d’aquells dies en què busques calma i acabes trobant un espai que sents teu. L’edifici restaurat, envoltat de natura i llum suau, crea un ambient acollidor que combina rusticitat i cura pels detalls. La brasa és la protagonista, i ho notes de seguida quan et porten plats com els tomàquets cherry al forn amb burrata o el brioche de galta de vedella, dos dels que he tastat i que resumeixen molt bé el seu estil: senzillesa ben pensada i producte de temporada.
En els segons, el llobarro a la brasa i el secret ibèric reposat arriben amb el punt just i una flaire de llenya que et queda a la memòria. Les postres mantenen el to: el pastís de formatge i el mató amb mel completen l’experiència sense estridències.
Hi ha menú per a grups, pensat per compartir, tot i que els detalls i el preu s’han de consultar directament amb el restaurant. La relació qualitat-preu és equilibrada: la brasa és molt bona, els plats estan cuidats i el conjunt té sentit. No m’estranya que molts el considerin un dels millors restaurants Osona.
Adreça: Mas la Parra, L’Esquirol (Osona), Barcelona
Tel.: +34 679 30 52 35
Horari: disponible a la seva web oficial
Fins aquí la nostra selecció dels millors restaurants d’Osona que hem tingut l’oportunitat de visitar.
Si tens un restaurant i creus que podria formar part d’aquest rànquing, no dubtis a escriure’ns a emprenderdeideas@gmail.com. Estarem encantats de conèixer la teva proposta.

Deixa un comentari