Hortènsia Grau

  Hortènsia Grau

  Presentació / CV

  Barcelonina de naixement , mare de dos fills, ja fa 35 anys que visc a les comarques tarragonines del Montsià primer i del Baix Camp a Cambrils des del 1993. Mestra d’educació especial per la UB, Llicenciada en Pedagogia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Valencia  i en Antropologia per la URV , Postgrau en gestió de polítiques d’educació a l’Administració Local. He treballat des del 1983 com mestra d’educació especial i directora d’escola a Alcanar, des del 1992 de professora de FP de Serveis a la Comunitat , cap d’Estudis i Coordinadora Pedagògica a l’IES Vidal i Barraquer de Tarragona, de pedagoga a l’EAP del Montsià. Des del 2004 Tècnic d’Administració Especial de l’Ajuntament de Cambrils exercint de Cap de l’Àrea d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació. Del 2007 al 2010 directora dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana del Camp de Tarragona. Des del 2010 diputada al Parlament de Catalunya ( portaveu de les comissions: d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi natural , de Peticions, de Territori i Sostenibilitat, del Síndic de Greuges, de l’ intergrups del Sàhara, d’estudi de la seguretat viària). He portat al Parlament la lluita contra el projecte BCN WORLD, el Projecte Castor, l’apertura de nous pous de Repsol, el tancament i seguretat de les nuclears, els cabals ambientals de l’Ebre, qualitat de l’aire i de l’aigua , lluita contra el canvi climàtic , la gestió forestal , la cura dels espais naturals protegits i el benestar animal, entre d’altres. Soc membre de CCOO, d’Ecologistes en acció, dels Moviments de Renovació Pedagògica i de Hammada i activista en els moviments antinuclear, en defensa de l’Ebre , per la pau i llibertat al Sàhara Occidental i per totes les iniciatives per la cura de les persones i de la nostra terra. Membre i presidenta del Consell Nacional d’ICV.

  Motivació

  Estic convençuda que la unió ens fa fortes. Des de que la meva àvia m’explicava la lluita del Front Popular contra el feixisme, fins els intents fets en tots els nivells vitals, de poder sumar amb altres que persegueixen ideals comuns, buscant allò què ens agermana, allò substancial amb la única frontera de l’honestedat, sempre he cregut que només amb la unitat de la gent d’esquerres podríem guanyar l’hegemonia. Ara ha arribat l’hora, les darreres eleccions municipals ens han ensenyat que Si QUE ES POT, que quan s’ajunten la il·lusió, la mobilització de la ciutadania, l’activisme dels moviments socials, el treball i l’experiència dels partits d’esquerres a les institucions, quan s’alinea aquesta constel.lació estem més a prop per canviar-ho tot.

  Perquè la crisi econòmica, ecològica i nacional és tan greu que cal ser generoses i posar per davant el rescat de les persones i dels seus drets manllevats, la cura de la terra, de l’aire , de l’aigua que bevem ,dels bens comuns , la democràcia participativa, honesta, inclusiva i la radicalitat democràtica per poder decidir el nostre encaix a l’Estat i a Europa ,per davant dels personalismes i tacticismes .

  Perquè vull continuar al Parlament sent la veu de la gent de les comarques tarragonines i ebrenques ,de les treballadors, de les ecologistes, de les que vetllen pel benestar dels animals, de la pagesia que ens alimenta, de totes les persones que volem una CATALUNYA LLIURE JUSTA I NETA .