Àngels Martínez Castells

  Àngels Martínez Castells

  Presentació / CV

  Àngels Martínez Castells es economista, doctora en Ciencias Económicas por la Universidad de Barcelona . Dirigió su tesis Fabián Estapé sobre los Gobiernos Provisionales en Portugal después de la Revolución de los Claveles. Fue profesora e investigadora en el Departamento de Política Económica de la Facultad de Ciencias Económicas de la UB durante más de 30 años. En la actualidad es Presidenta de Dempeus per la Salut Pública. Pertenece al Consejo Científico de Attac.

  Interesada por temas de género, ciudadanía y democracia, ha escrito y publicado sobre la Unión Europea, servicios públicos y muy especialmente sobre salud y sanidad.

  Ha participado en los últimos años en los siguientes libros colectivos:

  Reacciona (2011) Ed. Aguilar
  Utopías (2012) Ed. del Páramo
  Yes, We Camp, Trazos para una (R)eolución (2012), Dibbuks.
  Actúa (2012) Ed. Debate
  Perspectives (2013) Espai Fàbrica
  El preu de la salut (2014) Espai Fàbrica
  ReaccionaDos (Aguilar 2015)

  y prólogo al libro de Cafeambllet(2013) de Albano-Dante Fachin y Marta Sibina “Artur Mas, on són els meus diners?”

  Motivació

  És urgent el rescat de les institucions per al bé comú i aconseguir polítiques contra les desigualtats. La gent podrà defensar millor els seus drets amb institucions més properes, responsables i amables. S’ha de revertir l’expropiació de la història i les idees i, en la intel·ligència col·lectiva, començar a teixir les lleis que fan legal el que les persones mereixen, necessiten, somien… Les institucions han de ser agents d’igualtat de manera quotidiana, i no expulsar a ningú dels seus drets: a la salut, la sanitat, l’ensenyament, la seva llar… Cal que ens creiem que podem decidir-ho tot, i que un altre món i una altra manera de fer política no sols és possible, sinó necessària. Som moltes les que volem una societat digna, i costa de creure que cap persona demòcrata, solidària i coherent, en la mesura de les seves forces, no s’hi comprometi.