Rabell a Puigdemont: “Si és incapaç de cohesionar el seu propi Govern, com pensa fer-ho amb la societat catalana?”

El president de Catalunya Sí que es Pot insta el Govern a fer un “canvi de rumb” per “construir majories” i “atreure complicitats”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha instat avui el Govern de la Generalitat a fer un “canvi de rumb” que permeti “construir majories” i “atreure complicitats” per tal de “cohesionar la societat catalana” i fer possible “el seu dret a decidir a través d’un referèndum efectiu, inclusiu, reconegut i homologat”. “Si és incapaç de cohesionar el seu propi Govern ¿com pensa fer-ho amb la societat catalana?”, li ha etzibat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la seva compareixença al ple del Parlament per donar comptes dels canvis al Govern derivats del cessament de Jordi Baiget.

“L’ex conseller Baiget només ha expressat allò mateix que la resta del seu Govern sap i pensa. Allò mateix que la senyora Mercè Conesa recordava. Senzillament, ha dit que “l’emperador va nu”, ha assenyalat Rabell. I és que segons el president de CSQEP l’Executiu català ha emprès una orientació “que no pot vèncer l’immobilisme del govern de Rajoy”, i a més “està generant tensions dins la societat civil partidària del referèndum”. Un full de ruta, ha sostingut Rabell, que “ens aïlla de les forces progressistes espanyoles i que malmet la qualitat democràtica d’aquest Parlament com la reforma anunciada del seu reglament ho fa témer”.

“El seu Govern grinyola, i aquesta crisi de govern ho demostra, sota la tensió provocada per un escenari de confrontació institucional”, ha assenyalat Rabell, que ha defensat que cal “sumar i aplegar forces” respectant la “diversitat” per tal “d’eixamplar la base social dels partidaris del dret a decidir” i “d’afavorir la connivència amb tots aquells que volen depassar l’actual status quo”. “Pel camí en què s’obstinen, l’1-O no hi haurà cap referèndum”, ha sentenciat.

Recommended Posts