Rabell emplaça Puigdemont a explicar les garanties del referèndum en seu parlamentària

El president de CSQEP recrimina al Govern que a tres mesos de l’1 d’octubre “no sabem res sobre el cens, la normativa que l’emparà o l’autoritat electoral que la regirà”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha instat avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a explicar les garanties del referèndum en seu parlamentària, que és allà “on s’han de debatre els afers polítics”, i ha acusat el Govern de “voler explicar les coses de manera propagandística i no explicar-les allà on pot ser examinat i rebre crítiques”. En aquest sentit, ha acusat l’Executiu d’haver entrat en una “certa deriva de menyspreu cap al Parlament de Catalunya”.

“Li fem una crida formal a que aquest debat sigui portat allà on correspon. Restitueixi al Parlament la seva dignitat i la seva funció política primordial”, ha dit Rabell a Puigdemont, alhora que li ha recriminat que amb la reforma del reglament de la cambra “rebrega els drets de les minories parlamentàries”.

Sobre els preparatius del referèndum, Rabell ha assenyalat que a poc més de tres mesos per la data fixada pel Govern, l’1 d’octubre, encara “no sabem res sobre el cens, la normativa que l’empararà, l’autoritat electoral que la regirà, o la imparcialitat i l’equilibri d’aquesta convocatòria”. Per això, el president de CSQEP ha revelat les seves “sospites” de què “l’1 d’octubre difícilment hi pugui haver un referèndum amb garanties”.

Recommended Posts