UN PROGRAMA PER A GOVERNAR I PER A CANVIAR-HO TOT.

Presentem un programa per a garantir la justícia social, acabar amb les desigualtats i construir una democràcia real.

Un programa de la gent. Un programa que respon a les necessitats socials i que planteja amb precisió i realisme un escenari futur.

És un programa que ja estava escrit. Que conté idees, reflexions, diagnòstics i mesures concretes que provenen del treball dels moviments socials, de col·lectius d’afectats que s’han organitzat i empoderat, de la gent d’organitzacions polítiques i de gent que s’ha polititzat durant el cicle 15M, de gent que viu la política de manera diversa i que tenen l’objectiu comú de construir la Catalunya dels drets i la justícia social.

És un programa que respon a la nostra realitat quotidiana. Un programa de la gent que diàriament pateix les retallades, la manca de voluntat política per garantir els drets socials, la normalització de la corrupció, les promeses de millora mai culminades. Sabem de què parlem i què volem perquè som usuàries i usuaris afectades per la manca de cobertura pública i que ens hem empoderat i estem treballant conjuntament per a consolidar una nova manera de fer i entendre la política.

LES 100 PRIORITATS DEL PROGRAMA ELECTORAL

Com hem fet el programa?

Totes les organitzacions polítiques que hem confluït a Catalunya Sí Que Es pot ja veníem de fer processos participatius i oberts per a la construcció del programa. El programa conté els principis i mesures que donen ple sentit a la confluència. Les organitzacions ciutadanes que han treballat en aquest programa fa temps que estan defensant i dissenyant un nou sistema sanitari, un model educatiu innovador, un escenari on els serveis socials no són un acte de caritat sinó un dret garantit, i unes polítiques on el feminisme és el ciment de tota acció institucional. En definitiva, un canvi realista i profund del nostre sistema democràtic.

El primer cap de setmana de setembre culminarem aquest procés. El proper dissabte 5 i diumenge 6 de setembre, presentarem el programa amb la gent que ha treballat i col·laborat i amb tothom qui vulgui venir. Serà una trobada pública i oberta per a compartir els continguts del programa, on poder exposar dubtes i valorar les propostes, escollint les mesures estrella del conjunt que s’assenyalen en el document de mesures prioritàries del programa.