El Parlament impulsarà una Taula contra la violència masclista a petició de Catalunya Sí Que es Pot

Joan Coscubiela diu que “la unitat és positiva per aconseguir l’objectiu d’acabar amb el PP i impulsar un Govern de canvi” en referència a l’acord entre IU i PODEMOS

El portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot, Joan Coscubiela, i la diputada Gemma Lienas han avançat avui que el seu grup ha traslladat a la Junta de Portaveus la necessitat de donar compliment a les 3 resolucions aprovades al Parlament que reclamen la creació de la Taula per l’Acord Social i Polític per a Eradicar la Violència Masclista. Aquest òrgan, ha explicat Lienas, hauria de tenir la triple finalitat d’elaborar recomanacions i mesures contra la violència masclista perquè les apliquin les institucions de Catalunya, fer un seguiment de les polítiques i del desenvolupament de la llei i emetre informes de caràcter públic.

“La taula també respon a l’assignatura pendent del Parlament d’aconseguir que la societat civil s’impliqui en la política i es garanteix un marc amb presència de la ciutadania que pugui actuar fiscalitzant el Govern”, ha dit Lienas, donat que formarien part de la Taula organitzacions feministes, entitats, organitzacions sindicals, partits polítics i els grups parlamentaris. Lienas ha mantingut que també seria bo comptar amb la participació del Consell Nacional de Dones de Catalunya. A partir d’ara doncs, la Comissió d’Igualtat requerirà als grups parlamentaris propostes de noms per participar en la Taula i en 15 dies Catalunya Sí Que es Pot calcula que es podria posar en marxa. “És essencial”, ha destacat Lienas.

ACORD UNITARI PER DERROTAR EL PP

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha valorat, a preguntes dels periodistes, el preacord entre IU i Podemos per presentar-se conjuntament a les eleccions del 26 de juny. Coscubiela ha mostrat la plena satisfacció de Catalunya Sí Que es Pot per aquesta fita: “L’aposta per la unitat sempre és positiva, genera més expectatives per aconseguir l’objectiu de política que és acabar amb el PP i impulsar un govern de canvi amb mesures socials claus”. “Hi ha una doble satisfacció perquè el camí que ha sigut possible a Catalunya, també sigui possible a la resta de l’Estat”, ha conclòs.

Per altra banda, durant el contacte informatiu, Coscubiela també ha denunciat l’estratègia de “foscor i de manca de transparència” en relació al debat sobre els pressupostos i la llei de mesures fiscals i financeres. “Han aixecat una cortina de fum i boira perquè no se sàpiga què volen fer i ens entretenen amb declaracions i contra declaracions”, ha dit el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, que ha qualificat de “pur teatre” les suposades diferències entre el vicepresident d’Economia, Oriol Junqueras, i CdC, que han publicat diferents mitjans de comunicació. “Ja hi ha un avantprojecte de pressupostos, i de progressivitat en l’IRPF i de millora de recursos propis com l’impost de successions o de patrimoni,  res de res”, ha criticat Coscubiela, alhora que ha afegit: “El nou govern es presenta com el de la desconnexió però demostra que és el del continuisme pur”.

En l’àmbit educatiu, el portaveu de la confluència ha avançat que el seu grup presentarà al proper ple una proposta de llei “per establir criteris clars en relació amb les polítiques de manteniment de centres”, i ha anunciat que durant aquest setmana i fins que se celebri el ple, Catalunya Sí Que es Pot “donarà suport a les mobilitzacions de la comunitat educativa en contra del tancament d’aules”. Coscubiela espera que el proper ple es converteixi en un “altaveu per denunciar que el Govern és pur continuisme del Govern anterior”.

Recommended Posts