El Parlament aprova la moció de Catalunya Sí Que es Pot per evitar la formació d’escoles gueto i per garantir la gratuïtat dels centres públics

Jéssica Albiach: “No podem ser còmplices ni finançar amb diners públics aquelles escoles i aquells centres que exclouen els que menys tenen o els que menys poden”

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la moció presentada per Catalunya Sí Que es Pot que inclou mesures per tal de garantir una distribució adequada i equilibrada dels alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu i per evitar situacions de segregació a les escoles catalanes, tant per raons de necessitats educatives específiques com altres de caràcter social, econòmic o cultural, que acabin poder derivant en la creació d’escoles gueto. A més, la moció proposa mesures per assegurar la gratuïtat real de tots els centres sostinguts amb fons públics a través d’actuacions de vigilància i control del cobrament de quotes, i contempla sancions en cas d’incompliment d’aquest principi de gratuïtat.

En la seva intervenció per defensar la moció, la diputada de CSQEP i portaveu en temes d’educació, Jéssica Albiach, ha explicat que el text aprovat avui en seu parlamentària persegueix tres objectius. En primer lloc “evitar que hi hagi escoles de primera i de segona”. “No pot haver-hi entorns de privilegiats i altres de vulnerables, hem de treballar per acabar amb la guetització”, ha assegurat. En segon lloc, “garantir que l’escola sigui una veritable eina d’oportunitats i de cohesió social”. I en darrer lloc “evitar que es faci negoci amb els nostres drets”. “No podem ser còmplices ni finançar amb diners públics aquelles escoles i aquells centres que exclouen els que menys tenen o els que menys poden”, ha conclòs Albiach.

En aquest sentit, la moció planteja que s’estableixi com a criteri pel manteniment dels concerts educatius el no cobrament de quotes, tal com recull el marc jurídic, per tal de garantir la no segregació per motius econòmics. També contempla la regulació de les aportacions voluntàries als centres sostinguts amb fons públics, a través d’una sol·licitud per escrit on s’especificarà que les aportacions són voluntàries i amb la confirmació per part de les famílies a través de signatura.

Recommended Posts