Lluís Rabell reclama a Puigdemont ser “més contundent” davant el manifest “racista” del Grup Koiné

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot denuncia que el text “posa en qüestió elements fonamentals de la convivència al país”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha retret avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la “tebior i generalitats” de la seva resposta quan ha estat preguntat per la posició del Govern davant el manifest sobre la llengua del Grup Koiné, per a Rabell una “posició racista i fonamentalista cultural”. Segons Rabell, el manifest “posa en qüestió elements fonamentals de la convivència al país que han donat cohesió en les darreres dècades”, i per això ha reclamat que “el Govern hauria de ser més contundent”.

“És el primer cop que dins el sobiranisme apareix una posició racista, fonamentalista cultural, que és un reflex invertit de la pressió a la llengua catalana”, ha lamentat Rabell, que ha retret als autors del manifest que es permetin “parlar de la immigració com a elements colonitzadors involuntaris del franquisme, quan d’aquesta gent han sortit les conquestes socials i els drets lingüístics”.

Davant la resposta de Puigdemont, que ha al·legat que es tracta” d’un debat sociolingüístic i acadèmic en el qual el Parlament no hi ha d’entrar”, el president de Catalunya Sí Que es Pot ha qualificat de “perillós” un element que “soscava la cohesió” de la societat catalana. “Ens preocupa que diputats de la majoria parlamentaria que dóna suport al govern hagi fet costat al manifest”, ha assenyalat Rabell.

Recommended Posts