Lluís Rabell insta a prioritzar la lluita contra les desigualtats i transitar cap a un nou model productiu

El president de CSQEP defensa un lideratge públic dels sectors estratègics, derogar la reforma laboral i instaurar la Renda Garantida de Ciutadania en una conferència a la Cambra de Comerç de Barcelona

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha reclamat avui que cal transitar cap a un nou model productiu i prioritzar la lluita contra les desigualtats per revertir la dinàmica actual, en què s’està “intentant reactivar els mateixos paràmetres” que van provocar la crisi. En una conferència pronunciada a la Cambra de Comerç de Barcelona, Rabell ha defensat la necessitat de fomentar un lideratge públic dels sectors estratègics, apostant per una banca pública, derogar les darreres reformes laborals per acabar amb la precarietat i instaurar una Renda Garantida de Ciutadania.

 Lluís Rabell ha refermat la seva aposta per re industrialitzar el país, “promovent els sectors tecnològicament més avançats i amb alt valor afegit”, i malgrat reconèixer la importància de l’aportació del turisme a la nostra economia, ha instat a “governar-lo i fer-lo profitós i sostenible”. Així mateix, ha reclamat que el nou desenvolupament del teixit industrial ha de ser “ecològicament sostenible”, transitant cap a un model basat en les fonts d’energia renovables i les polítiques d’estalvi. “Aquesta transformació només és factible a través d’un projecte de justícia social, mediambiental i d’equitat de gènere”, ha manifestat.

En aquest sentit, el president de CSQEP ha instat a prioritzar la lluita contra la pobresa i les desigualtats, incloent la Renda Garantida de Ciutadania en els Pressupostos de la Generalitat pel 2017, així com combatent la precarietat i els baixos salaris a partir de “derogar les últimes reformes laborals i tornar a donar pes a la negociació col·lectiva”. També promoure un parc públic d’habitatge de lloguer social que camini cap a la mitjana dels països europeus més avançats en aquesta matèria: “Hauríem d’arribar a un 15% del parc disponible, quan estem al voltant d’un 1’5%”, ha subratllat. Per últim, Rabell ha sostingut que cal dur a terme una “profunda reforma fiscal” i una “acció decidida contra el frau i l’elusió fiscals”, un aspecte que, ha recordat, “és el principal cavall de batalla de la discussió que estem fent dels Pressupostos”.

Recommended Posts