Lluís Rabell: “Hem estat governats per un partit que ha anat a les eleccions dopat”

El Parlament aprova la resolució de Catalunya Sí que es Pot que insta el Govern a impulsar l’acusació del Consorci del Palau de la Música contra CDC per l’espoli

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una proposta de resolució de Catalunya Sí que es Pot que insta el Govern a impulsar l’acusació del Consorci del Palau de la Música contra CDC pel saqueig de la institució. El president del grup parlamentari de CSQEP, Lluís Rabell, ha criticat que la decisió del Govern de votar negativament a acusar CDC “posa en perill” que el Palau pugui recuperar els diners en cas de sentència condemnatòria, i ha denunciat que no estem davant “només del desviament de fons d’una institució pública”, sinó de “beneficiar determinats sectors empresarials facilitant-los obra pública a canvi de comissions”, és a dir, “del mètode de finançament il·legal d’un partit”. “Hem estat governats per un partit que ha anat a les eleccions dopat econòmicament”, ha sentenciat.

Per això, Catalunya Sí Que es Pot ha impulsat en aquest ple una proposta de resolució que insta el Govern a canviar el seu vot al Consorci. I és que, ha sostingut, renunciar a acusar CDC no només posa en perill la recuperació dels diners, sinó que “posa que en entredit el compromís del Govern per vetllar pels interessos de la institució”. “Aquesta no és l’actitud responsable d’un Govern que pretén fer net”, ha dit.

En aquest sentit, Rabell ha posat en valor la tasca de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que “ha estat qui ha sostingut el seu paper d’acusació popular i qui ha empès aquesta instrucció”. “El moviment veïnal ha mostrat la defensa de les institucions catalanes que hem trobat a faltar per part del Govern de la Generalitat.”, ha subratllat. Rabell ha recordat que fa un mes que CSQEP va interpel·lar el president Carles Puigdemont sobre aquesta qüestió, i ha assenyalat que “ha calgut que l’Ajuntament, amb més projecció, traguessin aquest tema a la llum pública perquè es mogués alguna cosa”.

Recommended Posts