Lluís Rabell: “Catalunya Sí Que es Pot és la candidatura de la gent treballadora”

El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot ha participat avui en un acte amb sindicalistes del món del treball des d’on ha reivindicat la candidatura que ell encapçala com la que defensarà els drets de la classe treballadora. “Una vegada més ens toca posar-nos al davant”, ha dit Rabell que ha recordat que per més que Artur Mas critiqui al PP “estan plenament d’acord” en tot allò que afecta els drets laborals. Per això, Rabell ha demanat a la “gent senzilla”, “que heu patit les pitjors conseqüentncies de la crisi, que treballeu en condicions precàries, que us feu sentir el 27S”.

Durant un míting al Poblenou amb 500 persones, Rabell ha demanat a la gent treballadora de Valeo, de Vodafone, de Solvay, en lluita per defensar els seus drets laborals, que “prenguin la paraula”, perquè està en les seves mans “obrir un horitzó d’esperança”. “Ningú us ha regalat res”, ha recordat i ha apel·lat a la classe treballadora ha votar la candidatura que ell encapçala perquè serà la que defensarà els drets laborals davant aquells que diuen defensar la sobirania però que la “venen als interessos de les multinacionals” com han demostrat donant suport al TTIP.

“Junts pel Sí ens diuen que acceptem reconduir Mas a la presidència de la Generalitat però ja sabem què faran amb els vostres drets”, ha dit Rabell per la qual cosa ha demanat fer possible el canvi per una sortida a la crisi econòmica que no passi per la degradació de les condicions de treball.

L’acte ha comptat amb la participació de treballadors en lluita de Vodafone-Ono, als quals se’ls ha anunciat un ERO que afecta 1.300 persones després d’haver registrat uns beneficis de 500 milions d’euros, ha denunciat la delegada de CCOO Vodafone, Sonia Chaves. També hi ha estat present una delegació dels treballadors de Valeo, en vaga indefinida des del passat 29 de juliol per frenar la deslocalització de l’empresa de Martorelles.

Garzón: “Hem de fer fora el neoliberalisme de les nostres terres”

El diputat de l’Esquerra Plural al Congrés Alberto Garzón ha fet costat a Catalunya Sí Que es Pot per tal de “construir una societat amb justícia social, en un poble català que té dret a decidir-ho tot”, ha assenyalat. Garzón ha destacat que en aquest cicle electoral “està en pugna un nou ordre social”. En aquest sentit, ha sostingut que “l’ordre social cap al qual caminem” té a veure amb que el 94% dels contractes que se signen cada mes siguin temporals, o que des del 2008 s’hagin doblat els contractes d’un sol dia de duració. “En aquesta trinxera, CDC, PP i C’S responen als mateixos interessos”, ha sentenciat.

“No volem que d’aquí uns anys els nostres hospitals siguin propietat d’empreses registrades a paradisos fiscals, i que els nostres habitatges siguin venuts a fons voltors”, ha declarat Garzón. Per això, ha recordat que “els drets d’avui són resultat de les lluites d’ahir, i si volem tenir drets demà hem de lluitar avui”. Tanmateix, ha assegurat, “tenim la oportunitat de frenar-ho”. El diputat de l’Esquerra Plural ha subratllat que el 27S cal “fer fora Mas”, i també Rajoy al desembre, perquè és necessari “fer fora el neoliberalisme de les nostres terres”.

Garzón ha demanat el suport a Catalunya Sí Que es Pot, ja que “només podrem estar alerta si estem units”. El diputat ha assenyalat que si la unitat d’esquerres ha estat possible a Catalunya “necessàriament serà possible a l’Estat i a Europa”, perquè, ha defensat, “ hem de pensar més enllà de les eleccions i treballar en comú”.

Abans de començar l’acte, Rabell ha ofert un contacte informatiu on s’ha referit al comunicat de La Comissió Europea que ha reiterat avui que una Catalunya independent quedaria fora de la UE i hauria de tornar a demanar l’ingrés. “Tothom opina sobre Catalunya però trobem a faltar que la ciutadania es pugui expressar”, ha dit Rabell que ha criticat que la CE “que no destaca per la transparència ni per les característiques democràtiques”, que s’ha aliat amb el BCE per imposar una rebaixa de les condicions de treball, “opini sobre una qüestió que afecta a la ciutadania”.

Joan Coscubiela: La primera condició per guanyar el futur és resistir el present

El número 3 de la llista, Joan Coscubiela, ha recordat que “la primera condició per guanyar el futur, és resistir el present” i per això ha estat tant important el paper jugat en els darrers anys per aquells i aquelles que han fet possible les vagues generals “tretes amb fòrceps”, per la lluita de la PAH, per les marees ciutadanes en defensa de l’educació i la sanitat públiques. Durant la seva intervenció en el míting amb sindicalistes, Coscubiela ha aprofitat per denunciar “la irresponsabilitat” Junts pel Sí que fa xerrades assegurant que en una Catalunya independent, les pensions serien més altes. “MENTIDA!”, ha cridat el número 3 que ha recordat que l’augment de les pensions depèn de la capacitat de lluita, de que el treball sigui de qualitat enlloc de precari i si els salaris són dignes. I tot això, ha manifestat, ho impossibilitat la reforma laboral del PP que va comptar amb el suport del PP. “Volem sobirania davant de l’estat però també davant dels mercats i la independència per si sola no la garanteix”, ha avisat. Per tot plegat, ha dit, per guanyar les eleccions, cal guanyar-les als centres de treball, als barris més populars de les ciutats i fent visible aquella gent que el govern d’Artur Mas ha pretès fer invisible els últims anys.

Ruth Moreta: Cal fer fora els que ens roben el present i el futur

Rut Moretta, la 16 per la llista de Barcelona, ha demanat seguir el canvi produït a les eleccions municipals i fer fora del govern aquells que “han matxacat els drets amb reformes laborals, polítiques austericides i retallades, els que ens han portat a una situació de pobresa i exclusió social”. “Ens estan robant el present i el futur i ara ha arribat l’hora de guanyar la gent decent”, ha sentenciat.

 

Núria Lozano: “Cal que iniciem una revolta democràtica”

La número 17 de la llista, Núria Lozano, ha criticat “la indecència d’un Govern que parlava del caràcter garantista dels nous expedients de regulació mentre regalava la sobirania en la matèria”. També ha denunciat la reforma laboral del PP aprovada amb el suport de CDC, “que en nom de la creació d’ocupació ens hem deixat pel camí més d’un milió de llocs de treball”. En aquest sentit, ha destacat que mentre PP, CDC i Ciutadans “fan veure que es barallen, es posen d’acord per a esclafar els nostres drets”. Catalunya Sí Que es Pot, ha subratllat, és una candidatura formada per “protagonistes actius de les principals mobilitzacions a casa nostra”, i sindicalistes “compromesos amb els treballadors i treballadores”. “Cal que iniciem una revolta democràtica no només el 27S, sinó més enllà”, ha sentenciat, i ha reivindicat propostes de Catalunya Sí Que es Pot com una renda garantida de ciutadania que permeti “donar esperança a aquells que ja no tenen res”.

 

Aina Vidal: Cal una Catalunya que governi pel 99%

Aina Vidal candidata a la llista de Catalunya Sí Que es Pot ha presentat els 3 sí de la candidatura: a la Catalunya social, als drets de la gent, a la Catalunya de les que donem la cara, de la il·lusió i a l’alegria del canvi i el “no” a la Catalunya que vota la reforma laboral. “Sí que podem i ho necessitem perquè cal una Catalunya lliure de màfies i de corruptes, que cuidi el 99% de la població i no a 4 col·legues del 3%”, ha sentenciat.

 

 

També et pot interessar...