Joan Coscubiela: “Santi Vidal ha fet més mal al dret a celebrar el referèndum que els atacs que venen de fora”

El portaveu de CSQEP diu que la dimissió del senador d’ERC és “lògica” en termes democràtics i reclama a ERC que expliqui com el seu càrrec electe s’ha passejat per Catalunya explicant això i que ningú ho hagi aturat

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha dit avui que el senador d’ERC Santi Vidal, “amb les seves declaracions, ha fet més mal al dret a celebrar el referèndum que els atacs i obstacles que ens venen de fora”. Coscubiela ha qualificat les paraules de Vidal com una “total irresponsabilitat política en un càrrec públic”, i ha emplaçat al vicepresident del Govern de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, a “desmentir en seu parlamentària les afirmacions del seu senador” i a “oferir garanties que el referèndum mai es farà trepitjant els drets de la ciutadania”.

“Som conscients que el referèndum tindrà greus obstacles i molts adversaris. El que resulta molt preocupant és que els principals atacs al referèndum vinguin des de dins del procés”, ha reiterat Coscubiela.

Coscubiela ha qualificat de “lògica” en termes democràtics la dimissió del senador Vidal de les seves responsabilitats a la cambra alta. Amb tot, Coscubiela ha volgut deixar clar que amb aquesta dimissió no s’acaben les responsabilitats a dins d’ERC, perquè “algú ens hauria d’explicar com un senador s’ha passejat per tota Catalunya explicant el que ha explicat sense que ningú ho hagi advertit o que ho hagin tolerat”. Per Coscubiela seria bo que fos el mateix Junqueras qui donés aquestes explicacions.

Coscubiela ha deixat clar que animar les ganes de fer un referèndum “no es pot fer amb la mentida”. “I aquest és un missatge adreçat a tots els que tenen responsabilitats polítiques en el nostre país i especialment al Govern català”, ha reblat el portaveu de CSQEP.

Suport “total” a la marxa pagesa per la dignitat

Coscubiela ha expressat el “suport i total solidaritat” del seu grup amb la marxa pagesa per la dignitat que demà arribarà a Barcelona. El portaveu de la confluència ha lamentat la “situació dramàtica” del camp català, que “en els darrers 15 anys ha perdut el 39% de les seves rendes”. “El Govern continua ignorant la problemàtica del món agrari, i ho fa incomplint les resolucions d’aquest Parlament i de la Comissió d’Agricultura”, ha expressant Coscubiela, que ha subratllat que CSQEP estarà “molt activa i present” en aquesta mobilització.

Recommended Posts