Hortènsia Grau denuncia que els pressupostos “no donen resposta als reptes” del sector primari

“No detectem un canvi de model”, afirma la diputada de Catalunya Sí Que es Pot, que reclama accions per garantir la sobirania alimentària

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot Hortènsia Grau ha criticat avui durant el debat pressupostari a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que els comptes del Govern pel 2017 “no reverteixen les retallades en despesa social i ambiental”, i que per tant “no donen resposta als reptes” que té plantejat el país ni, més concretament, del sector primari. A més, ha assenyalat que “hi ha qüestions de línies estratègiques que fa que sigui continuista, no detectem un canvi de model”.

En aquest sentit, Grau ha posat de manifest que mentre la consellera afirma que vol promoure la sobirania alimentària, els pressupostos no preveuen accions en aquesta línia. “Garantir la sobirania alimentària es fa amb accions que no veiem: accés a la terra mitjançant un banc públic de terres o la protecció del sòl agrari, mesures per les quals portem anys batallant”, ha mantingut, alhora que ha instat a prioritzar els ajuts a l’agricultura i la ramaderia ecològica, “que és el futur”, així com a “replantejar què passa a les grans infraestructures dels regadius, que han acabat costant molts diners i no acaben regant a tothom”.

La diputada ha lamentat que els pressupostos del departament “no compleixen” els acords adoptats al Parlament o a la Taula Agrària amb tots els representants del sector. “Sempre hem avançat en el sector quan s’ha anat de la mà amb els seus representants. Parlin, i arribin a acords i consensos que són necessaris”, ha reclamat. Grau ha expressat la preocupació del seu grup respecte a què les retallades de personal aplicades els darrers anys es mantinguin. “En un moment en que el pressupost treu pit de crear places de mossos, no podem oblidar els agents rurals. És un cos important i s’hauria de fer un esforç”, ha sentenciat, i ha plantejat la necessitat d’augmentar la inversió en formació professional del sector agrari i pesquer.

Recommended Posts