El Govern no fa públic el balanç de les vendes patrimonials de la Generalitat, que CSQEP considera “ruïnoses per les arques públiques”

Coscubiela retreu a Junqueras que justifiqui les vendes amb la “coartada que ha servit per justificar retallades i privatitzacions” i denuncia que algunes de les operacions han suposat “plusvàlues privades properes al 200%”

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha preguntat avui al Vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, sobre les vendes de patrimoni de la Generalitat, que en la seva opinió, “han resultat ruïnoses per les arques públiques i un benefici espectacular per a inversors i especuladors”, a més de reclamar el balanç d’aquestes vendes i “la relació entre el que ha obtingut i les previsions que es van donar en el seu moment”. Unes preguntes que el Govern, a través de Junqueras, no ha contestat a la sessió de control del Ple del Parlament d’aquest matí.

Coscubiela ha retret a Junqueras la manca de concreció en les informacions transmeses, i li ha assenyalat com a doble responsable d’aquestes vendes: per una banda amb el seu suport al Govern la legislatura passada, quan Junqueras deia, tal i com ha recordat el portaveu de la confluència, que aquelles operacions es feien “perquè el 2014 seria el darrer pressupost autonòmic de la història de Catalunya”, i a través de la “coartada que ha servit per justificar retallades i privatitzacions”, i per una altra banda, en la seva actual condició de conseller d’Economia. Unes vendes de patrimoni, que tal i com ha apuntat el portaveu, han suposat “plusvàlues privades properes al 200%”.

El diputat ha realitzat una sèrie de preguntes addicionals que el Vicepresident i conseller d’Economia ha deixat sense resposta, com ara quins ingressos ha obtingut la Generalitat de la venda d’aquell patrimoni o quines són les plusvàlues privades que han obtingut inversors privats, “alguns d’ells, per cert, molt propers a Palau”.

Sobre el que Coscubiela ha denominat com a “Cas Patrimoni”, el portaveu també ha preguntat si a Junqueras li “consta” que al que era Director General de Patrimoni en el moment de les vendes, “l’executor d’aquesta venda patrimonial,” es troba actualment “fortament vinculant amb algunes de les empreses que s’estan beneficiant de les privatitzacions”. Una pregunta que, com les altres, no han estat respostes per Junqueras.

Recommended Posts