Giner sobre l’Agència de Ciberseguretat: “Avui abandonem la TIA catalana, el CESICAT que perseguia activistes”

CSQEP dóna suport a la creació de l’agència però alerta de la “manca de control democràtic” de l’entitat: “qui vigila el vigilant?”

“Avui el senyor Francisco Ibáñez potser ens mira amb una mica de recel, perquè estem abandonant allò que alguns vam anomenar en el seu moment la TIA Catalana, que era aquest xiringuito que era el CESICAT i que es dedicava entre d’altres coses a perseguir activistes”. Són paraules del diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Giner en la seva intervenció durant el debat del projecte de llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, aprovada avui pel Parlament.

Catalunya Sí que es Pot ha donat suport al projecte de llei, ja que considera, segons Giner, que Catalunya “necessita un espai digital segur on les TIC, les empreses i els ciutadans puguin tenir confiança a la xarxa”. “Necessàriament en un futur aquesta agència haurà de ser un pal central de la nostra economia”, ha continuat Giner, que tanmateix ha criticat alguns aspectes del projecte, especialment en matèria de control i fiscalització públiques. . “Qui vigila al vigilant?”, ha qüestionat

“Un servei tan important, una cessió de poder tan gran, té una manca de control democràtic”, ha dit el diputat, que ha lamentat que no existeixin “organismes públics dedicats al control” de l’entitat. “El Síndic de Greuges ha d’estar a sobre, però no pot estar mirant de lluny a l’hora de fiscalitzar i controlar aquesta activitat”, ha dit Giner, que també ha lamentat que el Parlament no pugui nomenar els membres del Consell d’Administració de l’Agència.

Malgrat totes aquestes esmenes, que han estat rebutjades al ple, el grup considera que Catalunya “ha de tirar endavant i mirar al futur, i prendre’s més seriosament el món digital i la ciberseguretat”, ja que cada cop els ciutadans dediquen més temps al món digital. “Ara estem encara en blanc i negre i hem de seguir avançant”, ha sentenciat.

Recommended Posts