Gemma Lienas: “En els objectius estratègics del Govern la cultura malauradament se situa fora de les polítiques socials”

La diputada de CSQEP recrimina al conseller que el pressupost del seu departament només augmenta 21,9 milions, el segon més baix després de Presidència

La diputada i portaveu a la comissió de cultura, Gemma Lienas, ha alertat avui que entre els objectius estratègics del Govern “la cultura malauradament se situa fora de les polítiques socials”. “La qual cosa porta a pensar en una cultura no sustentada en un dret de tots els ciutadans i ciutadanes. Són uns pressupostos, doncs, mancats completament del vessant social de la cultura”, ha afegit Lienas en la seva intervenció per defensar l’esmena a la totalitat que el grup de CSQEP ha fet a la secció de cultura.

Aquest pressupost del 2017 proposa destinar a cultura i llengua 288,5 milions del total dels 28.310 milions pressupostats. L’increment del pressupost es de 21,9 milions. Aquesta conselleria té el segon increment més baix després de Presidència, ha recriminat la diputada de CSQEP, al temps que ha recordat que és “el departament amb menys creixement, tot i haver-hi incorporat la política entorn la llengua, i no tota la política entorn de la llengua és cultura”.

I és que per Lienas “es mantenen les prioritats en els grans equipaments culturals de capitalitat i poca extensió en xarxa territorial i en proximitat de la política cultural”.

Recommended Posts