Fachin, sobre l’Operació Catalunya: “Davant la barbàrie de les clavegueres no hi ha cap equidistància”

El diputat de CSQEP adverteix que la comissió “no serveixi per fer el relat que tota la corrupció protagonitzada per CDC és un invent de l’Estat”

El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot i diputat designat a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya del Parlament de Catalunya, Albano Dante Fachin, ha assegurat avui a la seva intervenció sobre la votació del dictamen de la comissió que “el més important que s’hauria d’aprendre d’aquesta comissió” és que “davant la barbàrie de les clavegueres de l’Estat no hi cap equidistància”.

Tanmateix, el diputat ha volgut deixar clar i reiterar, com va fer en nombroses sessions de la comissió, que les investigacions “no serveixin per fer el relat que tota la corrupció protagonitzada per CDC és un invent de l’Estat. No ens ho empassem, això”. “Nosaltres per exemple hem denunciat i continuarem fent-ho el paper de Trias en la construcció d’un model sanitari que és un pou d’opacitat i corrupció”, ha dit Fachin, però ha puntualitzat que això “és totalment compatible amb que davant de l’actuació de les clavegueres de l’estat estiguem al costat de Trias”.

Fachin ha criticat el triple boicot que, segons ell, ha patit la comissió. Per una banda el protagonitzat per PSC, C’s i PP, que han “menystingut” els treballs de la comissió, si bé el diputat ha reconegut que “en diferents graus”, ja que mentre el PSC no ha participat de cap sessió, sí que ho han fet el PP i especialment C’s. El segon boicot esmentat per Fachin ha estat el dels compareixents, “que sí van a la Sexta i no al Parlament, o es refugien en argúcies legals per no venir a donar explicacions”. Per últim, un tercer boicot protagonitzat pels mitjans de comunicació: “Perquè TVE, Antena3, Telecinco o La Sexta no han volgut posar aquest documental”, en referència a ‘Las cloacas de interior’.

També ha lloat el paper de periodistes com Patricia López, Carlos Enrique Bayo i Ernesto Ekaizer, “que s’han jugat la seva seguretat” i que han practicat “el valor enorme del periodisme quan els altres poders donen símptomes de fallida general”.

Recommended Posts