Fachin reclama a Comín “revertir el desastre que va fer Boi Ruiz” amb el col·lapse de les urgències mèdiques

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot recorda que el departament de Salut dóna un milió d’euros anuals a l’Arquebisbat de Barcelona, “el mateix que costen 7 urgències nocturnes a la comarca de la Selva”

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot i portaveu adjunt, Albano Dante Fachin, ha reclamat avui al Conseller de Salut, Toni Comín, “revertir el desastre que va fer Boi Ruiz” l’any 2011 quan, després de dir al Parlament que “havia arribat l’hora de la veritat”, va començar a tancar centres d’atenció primària. Fachin ha etzibat al Conseller que és ell qui té “la responsabilitat i les eines” per evitar “el col·lapse a les urgències”, una situació que el diputat ha qualificat de “greu”. “És de calaix: si tanquem CAPs i si traiem pediatres de l’atenció primària, les urgències es col·lapsen”, ha insistit.

Fachin ha estès la mà al Conseller per parlar de pressupostos, però l’ha instat a “anar a veure als seus companys de Govern i els digui que els CAPs necessiten més diners que potser La Vanguardia i les seves subvencions, que la Fòrmula1 o que l’Arquebisbat de Barcelona, al qual se li dóna un milió d’euros anuals, el mateix que costen les urgències de la comarca de La Selva”. “Si no li fan cas, nosaltres l’ajudarem Conseller”, ha dit Fachin.

El diputat de la confluència ha recordat que els tancaments que Ruiz va realitzar quan era Conseller de Salut “no eren per estalviar”. “Al 2011 a la comarca de La Selva set centres d’atenció primàries de cop i deixant sense atenció urgent a les nits a més de 40.000 persones amb un estalvi de menys d’un milió d’euros”, ha reblat el diputat, que a més ha afirmat que quan aquests tancaments es van produir “la gent ja va advertir que això tindria un impacte sobre les urgències, i això és el que està passant”.

Finalment, Fachin ha llegit una carta de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona que convida tant al Conseller de Salut com a la resta de membres del Govern a “passar un mínim de 72 hores en una llitera a qualsevol passadís de l’Hospital del Mar o la Vall d’Hebron” com a “mètode experimental” per conèixer la realitat de les urgències dels centres de salut i hospitals de Catalunya.

 

Recommended Posts