Albano-Dante Fachín Pozzi

  Albano-Dante Fachín Pozzi

  Portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot

  Presentació / CV

  Em dic Albano Dante Fachin i vaig nèixer a Bahia Blanca (Argentina) fa 39 anys. L’any 1992 els meus pares van decidir traslladar-se a Catalunya amb els seus tres fills. Vaig arribar a Barcelona el 4 d’abril de 1992.Vaig fer BUP i COU a l’IES Sa Palomera de Blanes. Un cop acabada la secundària vaig anar a viure a Barcelona on vaig estudiar Filologia Anglesa a la UB. Poc abans d’acabar la carrera, però, la vaig interrompre per fundar una revista.Durant els últims 10 anys m’he dedicat a periodisme. Primer, uns quants anys de periodisme local a la zona de Blanes, Lloret de Mar i Calella. Després especialitzant-me en investigació sobre temes de sanitat. Una investigació que m’ha permès conèixer a fons el sistema sanitari català, la seva història i els seus punts foscos. Sobre això he fet xerrades arreu del país, compartint coneixement i experiències amb persones de tots els àmbits socials i polítics que tenien com a denominador comú la convicció de que la sanitat pública és un dels nostres bens més preuats. Sobre el tema he escrit un llibre que podeu descarregar gratuïtament aquí. A més, he escrit sobre el TTIP, sobre mitjans de comunicació i he fet alguns vídeos…

  Motivació

  Com a tants, l’activisme al carrer em va arribar amb el 15M. Des de llavors he compaginat el periodisme amb tot allò que pogués ajudar a defensar el que és de tots i de totes. He participat a Units Pel CAP (en defensa dels centres d’atenció primària de La Selva), he col·laborat amb la Iniciativa Penal Popular, amb Dempeus per la Salut Pública i amb diversos col·lectius en defensa de la sanitat. He participat també al Procés Constituent, vaig signar el manifest “Mover ficha” i he col·laborat amb el Cercle de Sanitat de Podem a Catalunya.

  Al llarg d’aquests anys he excercit el periodisme convençut que era una eina per canviar i millorar coses. Una eina per preguntar, per conèixer opinions i punts de vista diversos, per trobar relats que permetin veure alternatives i noves maneres de fer. Ara, amb la certesa que aquestes alternatives i aquestes noves maneres de fer són reals, papables i aplicables, em presento a les primàries de Podem.