CSQEP pregunta al Govern per què no ha pagat les vedes pesqueres dels anys 2014 i 2015

Hortènsia Grau recorda que no es pot demanar als pescadors “que paguin del seu salari” els costos de les parades biològiques i que mantenir les vedes “és una responsabilitat ecològica i social de tots”

La diputada per Tarragona de Catalunya Sí Que es Pot, Hortènsia Grau, ha preguntat avui al Govern per què l’Executiu no ha pagat les vedes dels anys 2014 i 2015 al col·lectiu de pescadors, armadors i mariners, “si a partir del novembre del 2015 ja s’havia aprovat el programa operatiu”. Les vedes, parades biològiques per a la recuperació dels stocks de les pesqueries, van fer, per exemple, que els pescadors i armadors de Tarragona estiguessin 2 mesos aturats l’any 2014 i l’any 2015.

Grau ha recordat a la Consellera Serret que els pescadors i armadors “no han de pagar les vedes del seu salari” i que “no se’ls pot demanar que el mes que no surtin a pescar no cobrin perquè les seves famílies han de menjar”. En aquest sentit, la diputada ha afirmat que mantenir les vedes i la salut sostenible de les pesqueries “és una responsabilitat ecològica i social de tots”. Grau també ha demanat que el Govern resolgui la qüestió del cobrament de les vedes l’any 2017.

La diputada ha preguntat perquè els armadors i els pescadors no han  cobrat les vedes del 2014-2015 si segons resposta escrita del Govern de l’Estat es van ingressar a la Generalitat els diners del Fons Marítim i Pesquer, tant els d’Europa com els del MAGRANA,  una part del qual es podia destinar a pagar les vedes.

“Donem per descomptat que el Govern recolza les parades biològiques”, ha continuat la diputada de la confluència, però ha exigit que la Generalitat garanteixi que els armadors i pescadors “tinguin ingressos per poder viure quan no surten a la mar, perquè la responsabilitat ambiental de mantenir el bon estat de les pesqueries, que és un bé comú de tots i totes, és també del Govern”.

La portaveu de Catalunya Sí Que es Pot en temes de pesca també ha volgut mostrar “tota la solidaritat” seva i del seu grup polític amb la Confraria de Pescadors de Barcelona per l’accident ocorregut ahir al Port de Barcelona, i ha desitjat que es mantingui “l’esperança” de poder trobar els dos mariners desapareguts del pesquer ‘El Fairell’.

Recommended Posts