CSQEP portarà al ple la “legalització de les trampes al sistema sanitari” que planteja Comin i les condicions laborals a les residències de gent gran

Albano Dante Fachin recorda que el seu grup va presentar una iniciativa per conèixer quines propietats de l’església no paguen IBI, després que avui la UE denunciï que les exempcions fiscals poden ser “ajuts il·legals”

El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante Fachin, ha fet avui un repàs de les iniciatives parlamentàries que el seu grup portarà al proper ple del Parlament, entre les quals destaca una pregunta al conseller de salut, Antoni Comin, sobre l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària amb càrrec a fons públics, que segons el diputat, “suposa la legalització d’un munt de trampes que han tingut lloc al sistema sanitari”. Fachin ha recordat que la Marea Blanca ja es va manifestar la passada setmana en contra d’aquesta llei, i ara “cal que es parli al ple”.

Un altre dels punts destacats del ple serà la interpel·lació de la diputada Marta Ribas a la consellera Dolors Bassa sobre les condicions laborals del personal de les residències geriàtriques, després de les reivindicacions de la Coordinadora de Familiars de Residències Geriàtriques. “5 residències de Barcelona s’estan mobilitzant”, ha dit Fachin. Les mobilitzacions tenen també el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de CC.OO, i protesten perquè l’empresa que gestiona aquests centres ha reduït el personal i ha augmentat la càrrega de treball als empleats de forma que perjudica el benestar de les persones grans.

A banda d’aquestes iniciatives, també es portarà a ple la proposta de reforma del Consell de Garanties Estatutàries per reforçar les seves atribucions i augmentar els terminis per presentar petició de dictàmens, i una moció sobre coeducació que planteja la no renovació dels concerts amb escoles que segreguen per sexe i l’establiment i una assignatura obligatòria d’educació afectivo-sexual.

Possibles ajuts il·legals de l’Estat a l’església

Fachin ha recordat avui a la roda de premsa, després de conèixer que la UE ha sentenciat que les exempcions fiscals de l’Estat a l’Església poden ser “ajuts il·legals”, que Catalunya Sí que es Pot va presentar una proposta de resolució “per llistar totes les propietats de l’església que poden haver estat registrades il·legalment i que estarien exemptes de pagar l’IBI”.

Recommended Posts