CSQEP denuncia amb treballadors del transport sanitari que Comín és “còmplice dels incompliments” legals del concurs d’ambulàncies

Albano Dante Fachin i el grup treballen perquè la moció que es tractarà al proper ple “reculli tot el que des del territori s’està reclamant” i espera “compromisos” del Govern

Ambulàncies sense desinfectar des del 14 de gener del 2016 quan en realitat s’haurien de desinfectar cada mes. Vehicles conduïts per dues persones sense experiència, que aprenen mentre realitzen serveis urgents. Aquests són alguns dels incompliments de les condicions del concurs públic que els treballadors del transport sanitari del gironès i l’alt maresme denuncien i que els han portat a una vaga indefinida i que avui han exposat al Parlament de Catalunya juntament amb el diputat Albano Dante Fachin de Catalunya Sí que es Pot.

Representants dels treballadors i les treballadores han manifestat que denuncien “des de fa un any i mig irregularitats en el compliment del concurs públic més important de la legislatura”, i que el gran problema, segons els treballadors, és que “ningú obliga l’empresa a complir amb aquestes les condicions del concurs”, un fet que converteix el Conseller de Salut, Antoni Comín, en “còmplice”. “TSC se salta totes les normes, estafa els ciutadans i vostès ho permeten”, han assegurat, interpel·lant directament el Govern i el conseller Comín.

A la roda de premsa, a la qual també ha assistit el diputat Sergi Saladié de la CUP-CC, els treballadors han retret que el conseller parlés en sessió parlamentària d’un “problema laboral”, i han replicat que ho seria “si no afectés els usuaris, els pacients”, i l’han instat a no espolsar-se la “responsabilitat” que consideren que té per fer complir les condicions de l’adjudicació. Una d’elles la marca el propi reial decret del transport sanitari que marca que “al menys una persona del vehicle sanitari haurà de ser conductor o conductora”, i que també s’estaria incomplint.

Una moció “que reculli tot allò que s’està treballant des dels territoris”

El diputat de Catalunya Sí que es Pot Albano Dante Fachin ha explicat que el seu grup parlamentari treballa perquè el text “reculli tot allò que des dels territoris s’està treballant i que s’arribin a compromisos per part del Govern”. Fachin també ha posat de relleu que, tal i com també han assenyalat els treballadors i treballadors, “el problema de fons no és una ambulància concreta, sinó el model”. “Quan li donem la gestió de les nostres ambulàncies a fons voltors la fallida és segura”, ha dit Fachin, que ha sentenciat que Catalunya té un problema si “el “Govern no obliga a les empreses a complir sinó que li treu les castanyes del foc”.

Recommended Posts