CSQEP denuncia que l’avantprojecte de gestió de l’assistència sanitària “legalitza fraus i robatoris” a la sanitat pública

Àngels Martínez Castells critica Comin per “posar per davant de l’ADN de Catalunya en universalització de la salut els interessos privats”

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Àngels Martínez Castells ha preguntat avui a la sessió de control del ple del Parlament al conseller Antoni Comin sobre l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària amb càrrec a fons públics, i ha carregat contra el Govern ja que considera que aquesta iniciativa “legalitza fraus i robatoris” a la sanitat catalana. “Per exemple, intenta legalitzar Barnaclínic, que tots sabem el que significa”, ha dit la diputada, que a més també ha assenyalat que l’avantprojecte “atempta contra l’equitat i fomenta les desigualtats”.

Martínez ha recordat que fa poques setmanes el Parlament aprovava la universalització de la sanitat, i ha etzibat a Comin que l’avantprojecte que pretén aprovar “el què fa és anar en contra de la universalització de la sanitat”. “Fa 15 dies tots intentàvem agafar forces per seguir en la defensa de la sanitat pública… I ens calia, perquè al cap de poc temps vostè ens ha portat aquest avantprojecte”.

La diputada també ha demanat al conseller que no “s’excusi” en transposicions europees i l’ha acusat de ser “sord” amb la Sindicatura de Comptes. “La Sindicatura es queixa una i mil vegades de que les irregularitats que veu en els seus informes venen precisament dels continguts que vostè està impulsant”, ha insistit Martínez, que també ha censurat que l’avantprojecte “indueixi les desigualtats” en l’atenció primària.

Recommended Posts