CSQEP denuncia que el Govern pensa “desobeir la llei d’universitats” no aplicant la rebaixa del 30% als màsters

Joan Giner afirma que la Secretaria d’Universitats “fa xantatge amb el finançament” a les universitats per tal que apliquin un Reial Decret que la Generalitat va portar al Constitucional

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot i portaveu en temes d’universitats, Joan Giner, ha interpel·lat avui el conseller Jordi Baiget sobre la situació de la comunitat universitària, arrel del “panorama mogut” de les últimes setmanes, amb diverses mobilitzacions, vagues i incidents. Giner ha denunciat que el Govern pensa “desobeir la llei d’universitats”, no aplicant l’esmena aprovada a la LUC fa 3 mesos que rebaixaria un 30% els preus de les matrícules als màsters. “Vostès no poden no obeir la LUC”, ha advertit el diputat.

“Li vaig dir que es trobaria els estudiants al carrer, i ara li dic que potser se’ls troba als jutjats, vol que sigui així com es recordi el seu mandat?”, ha dit el diputat de la confluència, que a més ha acusat Baiget de “fer xantatge amb el finançament a les universitats” obligant-les a aplicar un reial decret del govern espanyol que la pròpia Generalitat va enviar al Tribunal Constitucional per, entre d’altres, possible invasió de competències. Un reial decret que “intervé la universitat” i que el propi Govern va portar al constitucional a través d’un recurs l’any 2012.

“Com es pot justificar l’aplicació d’aquest decret de “medidas urgentes de racionalización del gasto público en el ámbito educativo del 2012”, en un moment en què tot el seu govern no deixa de repetir constantment que l’economia catalana ha sortit de la crisi?”, ha qüestionat Giner.

El reial decret en qüestió, el 14/2012, obre una forquilla de minis i màxims de dedicació de professors associats que, segons Giner i donades les limitacions de personal a les universitats, podria provocar l’acomiadament de molts professors universitaris.

El diputat també ha constatat que la comunitat docent de les universitats “està organitzant vagues”, en concret a la Universitat de Barcelona, i que a d’altres centres existeix “un run run” per altres mobilitzacions.

L’augment de preus de les matrícules, “amb augments des del 66% fins el 211% als preus” i la “coacció i repressió” dels Mossos d’Esquadra a les manifestacions com les del passat 11 de maig que van acabar amb desallotjaments forçosos dels estudiants que es manifestaven a la Via Laietana de Barcelona han estat altres dels temes tractats per Giner, que ha conclòs apostant per fer “no la universitat dels millors, sinó una universitat per a tothom”.

Recommended Posts