CSQEP denuncia que en empresa i coneixement els pressupostos consoliden “el mateix model econòmic que defensa el PP”

Marc Vidal acusa el Govern de fomentar “un model de desenvolupament econòmic cada vegada més estacional i menys sòlid”, apostant únicament pel turisme i desatenent l’energia, la indústria i la innovació

“El model econòmic que defineixen en aquests pressupostos, per més que dissimulin i el vesteixin de desconnexions, és el mateix que el de tots els governs de dretes que hem patit a Catalunya, el mateix model econòmic que defensa el PP”. Aquest és el resum que Marc Vidal, en nom de Catalunya Sí Que es Pot, ha fet avui sobre el projecte de pressupostos del Govern en matèria d’empresa i coneixement. De fet, per Vidal la situació és encara “pitjor”, ja que aquesta proposta de comptes “inverteix menys que quan CiU governava amb el suport del PP”.

El diputat de la confluència ha destacat que la inversió prevista en matèria de turisme iguala a la d’indústria “i és gairebé el doble que en innovació, més del doble que en comerç o en desenvolupament empresarial, i cinc vegades més que en energia”, fet que per Vidal “configura un model de desenvolupament econòmic cada vegada més estacional i cada vegada menys sòlid”. En general, per CSQEP “la inversió no es correspon ni amb les declaracions fetes, ni amb el desenvolupament dels 7 eixos del Pla industrial per Catalunya del Govern, ni amb el que expliquen que volen fer al seu propi pla de govern”, i el que per Vidal és més greu: “Tampoc es correspon amb el compliment d’algunes mocions i resolucions aprovades per aquest Parlament”.

Precisament sobre indústria, el diputat ha censurat que si bé l’Executiu “s’ha compromès, per fi”, a elaborar un Pacte Nacional per la Indústria, als pressupostos “no hi ha una sola línia que hi faci referència”. “Els haurem de dir que és paper mullat tot el que estan elaborant en aquests moments tots els sectors que representen la indústria catalana?”, s’ha preguntat. En matèria de suport a l’empresa Vidal ha criticat que la partida destinada a l’internacionalització de l’empresa catalana “de la que tant s’omple la boca el Govern” tingui pressupostats “10M€ menys el 2015 i un 64% que el 2012”.

Tampoc en termes d’innovació els comptes contemplen la inversió que CSQEP consideraria necessària, ja que el projecte actual “perd en relació al projecte del 2016 gairebé 30 milions d’euros i 62 milions menys que el pressupost del 2012”.

Algunes de les propostes de la confluència per millorar els comptes han estat desplegar “amb les partides necessàries” un Pla d’Indústria, energia i economia verda en transició cap a un canvi de model productiu, un Pla per al Foment de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament “que contempli especialment el foment del cooperativisme” o un Pla de Turisme Sostenible i Comerç de Proximitat.

Recommended Posts