CSQEP demanarà que el Parlament expressi el seu “suport i solidaritat” a Julian Assange

La proposta de resolució presentada per Albano Dante Fachin contempla fer les gestions necessàries per oferir asil polític al fundador de Wikileaks “en cas que fos necessari”

El portaveu adjunt de Catalunya Sí Que es Pot, Albano Dante Fachin, ha anunciat avui que el seu grup ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament de Catalunya “expressi el seu suport i solidaritat” al fundador de Wikileaks, Julian Assange, després de l’anunci del departament de justícia dels EUA de presentar càrrecs de conspiració i espionatge sobre ell. A banda, la proposta també contempla instar al Govern de la Generalitat a que traslladi al Govern de l’Estat la petició de “protecció jurídica” a Assange i que es demani als Estats Units que es “retirin els càrrecs” contra l’activista.

La proposta també inclou un punt que demana al Govern que reclami a l’Estat “que faci les gestions oportunes per tal d’oferir asil polític per Julian Assange. El diputat ha criticat que l’únic oferiment d’asil l’hagi fet Equador i no cap país de la Unió Europea, i ha subratllat que els països que s’oposen a la pena de mort “s’haurien d’oposar a extradir als Estats Units”, on ha recordat que no només hi ha pena de mort, sinó que el mateix president, Donald Trump, la va demanar per a Assange. “Davant d’aquesta qüestió no es pot restar equidistant”, ha defensat.

Cas Adigsa: “Manquen explicacions dels dirigents del PDECat”

Fachin també ha valorat l’inici, “després de molts anys d’instrucció i d’endarreriments”, del judici del cas Adigsa, afirmant que es tracta d’una mostra de “la manera de governar a través de la qual CiU va governar Catalunya durant dècades”, i que “s’assembla moltíssim a la forma de govern que avui s’està esfondrant a l’Estat a la vista del que està passant al PP”.

Pel diputat de la confluència i malgrat “la lentitud de la justícia”, el cas Adigsa no és “una qüestió passada” sinó que “afecta la política actual”. En aquest sentit, ha insistit en què “manquen explicacions del dirigents del PDECat” per aquests presumptes fets “que afecten directament a aquest partit i a la seva manera de governar el país”.

Per altra banda, Fachin també s’ha referit al fitxatge de l’exalcalde de Barcelona i exministre  Narcís Serra per Telefónica. “Quan parlem de la trama parlem no només d’activitats delictives, sinó de protegir aquells que cauen en desgràcia però que tenen sempre lloc a les empreses de l’IBEX facin el que facin”. El diputat ha recordat que Serra va haver de comparèixer al Parlament pel “frau” de Caixa Catalunya i que “va costar milers de milions a tots els ciutadans”.

Recommended Posts