CSQEP demana que Gordó deixi l’escó i que Artur Mas trenqui el seu silenci

Albano Dante Fachin considera que el PDeCat està “atrapat pel seu passat” i que el fet de canviar el seu nom “no fa que el passat i la corrupció desapareguin”

El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante Fachin, ha demanat avui que el fins fa pocs dies diputats de Junts pel Sí i ara diputat no adscrit al Parlament de Catalunya, Germà Gordó, “abandoni el seu escó”. “Després de veure com s’han desenvolupat els fets els darrers dies, a ningú li pot sorprendre que el nostre grup demani la seva dimissió”, ha dit Fachin. El diputat també ha demanat que el màxim responsable del PDeCat i expresident de la Generalitat, Artur Mas, trenqui el seu silenci, que Fachin ha qualificat de “molt curiós”. “Convindria que Mas s’expliqués”, ha insistit el diputat, que ha recordat que Gordó formava part del ‘pinyol’ de Convergència.

En aquest sentit, el diputat de la confluència ha carregat contra el PDeCat, de qui ha dit que es troba “atrapat pel seu passat”. “Es van canviar de nom pensant que farien un cordó sanitari a la seva història, però canviar el nom fa que el passat i la corrupció desapareguin”, ha dit Fachin, que ha recordat els casos del Palau de la Música i del 3%. “Quan el PDeCat es va despertar, Gordó seguia allà i ara segueix al Parlament de Catalunya”, ha remarcat, recordant a més que la formació “encara no té codi ètic, una qüestió consubstancial del que hauria de ser un propòsit d’esmena”.

CSQEP defensa la continuïtat del Pacte per “mantenir la unitat” en la reivindicació d’un referèndum

Fachin també ha expressat el posicionament que el seu grup parlamentari traslladarà aquesta tarda a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum. “Mentre el poble català no pugui exercir i fer realitat l’anhel de pronunciar-se democràticament sobre el seu futur el Pacte ha de continuar sent necessari i una eina fonamental”, ha dit el diputat, que considera que la major “riquesa” del Pacte és la de “mantenir la unitat respecte el fons de la qüestió, més enllà de les discrepàncies estratègiques de com aconseguir-ho, que és el dret a decidir del poble de Catalunya”.

Recommended Posts