CSQEP considera que la llei del cànnabis fa “guanyar drets a qui fuma, i a qui no”

Albano Dante Fachin destaca que la llei va néixer d’una ILP i de “l’empenta de la gent” i considera que amb la seva aprovació el Parlament “envia un missatge a la resta de l’Estat i al món”

“No sempre els Parlaments aproven lleis que milloren el marc de convivència d’una societat. Aquesta és una d’aquestes lleis”. Així s’ha referit el diputat de Catalunya Sí que es Pot Albano Dante Fachin a la llei de les associacions de consumidors de cànnabis aprovada avui al Parlament de Catalunya amb l’única oposició del PP. “Quan un col·lectiu guanya drets els guanya tothom: qui fuma i qui no, i avui tenim la sensació de viure en una societat millor”, ha continuat el diputat.

Fachin ha lloat la iniciativa dels promotors de la ILP, que van recollir més de 50.000 signatures, i ha afirmat que “si avui aquest Parlament està a l’alçada del que demana la societat és perquè milers de persones s’han mobilitzat”. Això, segons Fachin, “ens recorda que aquesta institució està al servei del què passa fora d’aquestes parets i ens recorda que aquestes institucions són nostres”. En aquest sentit, el diputat de la confluència ha recordat que una altra ILP no va poder ser debatuda ni treballada a la cambra, la ILP d’educació, ja que Junts pel Sí i el PP van votar en contra de la seva tramitació. “Tan alegre és avui com trist va ser el dia que van tombar una ILP. JXS i PP van tombar la ILP d’educació”, ha reblat.

La importància que la llei avui aprovada té per Catalunya Sí que es Pot ha quedat palesa amb la intervenció de Fachin, que ha assegurat que el text aprovat “llança un missatge a la resta de l’Estat i del món”, que es basa en què “els reptes de les societat es resolen mirant-los a la cara i debatent sense por”, i ha celebrat que avui es posi punt a final “al fracàs d’anys de repressió i d’errors gravíssims que han causat patiment a moltíssimes persones”.

Fachin també ha volgut deixar clar que davant de “possibles xocs amb altres instàncies, com ara el Tribunal Constitucional”, haurà de ser “la gent qui continuï sent propietària de la llei i continuï defensant-la”. “Mantinguem viu el motor que ens ha dut fins aquí: una sèrie de gent que reclama uns drets malgrat que aquests durant anys hagin estat negats”, ha sentenciat.

Recommended Posts