CSQEP considera “històric” que per primer cop en una moció de censura un candidat “defensi obertament el dret a decidir”

Albano Dante Fachin: “Rajoy ha parlat dos cops de Veneçuela i cap de Catalunya, demostra que ha desconnectat d’Espanya i també de Catalunya”

El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante Fachin, ha considerat avui “un fet històric” que per primer cop en una moció de censura es presenti un candidat alternatiu a president del govern de l’Estat “que defensa obertament el dret a decidir dels catalans”. En aquest sentit, Fachin ha assenyalat al PSC: “Avui Pablo Iglesias i Irene Montero, dos polítics madrilenys, estan defensant al Congrés el dret a decidir dels catalans, una cosa que el PSC no s’atreveix a defensar al Parlament de Catalunya”.

El diputat de la confluència també ha criticat el president Mariano Rajoy per la seva manca de referències a la situació a Catalunya en el seu discurs. “Rajoy ha parlat dos cops de Veneçuela i cap de Catalunya”, ha recordat Fachin, que considera que aquest fet demostra que Rajoy “ha desconnectat d’Espanya i també de Catalunya”, i ha criticat Rajoy per la seva “irresponsabilitat”.

“Un any després del ple de pobresa ni tan sols les mesures d’emergència s’han dut a terme”

El diputat també ha destacat que demà al ple del Parlament i a petició de Catalunya Sí que es Pot, el President Puigdemont haurà de donar explicacions sobre el grau de compliment dels acords presos al ple extraordinari de pobresa i emergència social. Un ple, que a la seva vegada, va ser impulsat per CSQEP. Fachin ha criticat que un any després de la celebració d’aquest ple, “ni tan sols les mesures d’emergència s’han dut a terme”.

“Veiem que el Parlament aprova resolucions i propostes, a les quals el Govern després fa cas omís”, ha denunciat Fachin, que també ha apuntat que “si no fos per la societat civil organitzada”, el Govern “no faria res”.

Per altra banda, Fachin també ha anunciat que CSQEP, juntament amb la CUP, demanarà que l’informe ‘Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d’expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d’Espanya’, presentat ahir a la comissió del Síndic de Greuges, vagi al ple. “El Síndic ens ha demanat que davant la gravetat de l’informe, és important que es debati a ple, i farem els tràmits necessaris per donar compliment a aquesta petició”, ha sentenciat.

Recommended Posts