Per CSQEP la citació de Rajoy al judici del cas Gürtel demostra que la corrupció “ha estat una forma de govern durant més de 30 anys”

Fachin considera que la millor manera que té el PDeCat de marcar distàncies amb CDC és “actuar i prendre una decisió” sobre el paper d’Artur Mas al partit

El portaveu adjunt de Catalunya Sí Que es Pot, Albano Dante Fachin, ha assegurat que la citació a Rajoy perquè participi en qualitat de testimoni al judici del cas Gürtel mostra que la corrupció “és una forma de govern que durant més de 30 anys ha regit la política, els partits, els intercanvis de favors i el finançament de les campanyes”. “És un fet greu, i cal fer tot allò que estigui a les nostres mans per denunciar-ho”, ha continuat el diputat, que ha advertit del risc de “normalitzar fets com els que hem conegut avui”.

El segon fet al qual Fachin s’ha referit ha estat l’acceptació del cobrament de comissions il·legals que avui l’exsecretari de la Presidència de la Generalitat, Lluís Prenafeta, ha fet al judici del cas Pretòria. “Després d’haver sentit Alavedra i Prenafeta, ara hauríem de sentir el senyor Artur Mas”, ha dit Fachin, del qual ha demanat que per “responsabilitat política” hauria de donar explicacions “i assumir responsabilitats”. A més, el portaveu de la confluència ha afirmat que la millor manera perquè el PDeCat “marqui distàncies respecte CDC és prendre una decisió sobre el paper de Mas dins d’aquesta formació”.

Fachin ha recordat que és important “denunciar i assenyalar el que està passant”, però que part de la seva feina també és “fer propostes perquè qüestions com aquestes no es tornin a produir”. En aquest sentit, el diputat ha recordat la proposta de reforma de la llei de finançament de partits polítics que el seu grup va registrar fa unes setmanes i que justament demà a la Comissió d’Afers Institucionals començarà la seva elaboració, i que proposa “la prohibició radical” de donacions per part d’empreses a fundacions dels partits polítics. “Més enllà de paraules cal fer accions concretes, i aquesta proposta és una resposta concreta davant de situacions que cada dia sorprenen menys i preocupen més”, ha sentenciat el diputat.

Recommended Posts