CSQEP aposta per despenalitzar l’eutanàsia i l’ajuda al suïcidi per garantir “el dret a la bona mort”

Àngels Martínez Castells insta al Parlament i al Congrés a legislar perquè la societat tingui “el dret a que no ens obliguin a morir malament”

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot, Àngels Martínez Castells, ha defensat avui al Parlament la proposta per reformar la llei orgànica 10/1995 del codi penal de despenalització de l’eutanàsia i l’ajuda al suïcidi signada, entre d’altres grups, per Catalunya Sí Que es Pot, per tal “d’aconseguir que la bona mort arribi a la immensa majoria de les persones i treure així sofriment i angoixa”.

“És veritat que volem una bona mort, això és l’eutanàsia”, ha dit la diputada, “però sobre tot volem exigir el dret a que no ens obliguin a morir malament”. En aquest sentit, Martínez Castells ha animat als diputats i diputades, tant del Parlament de Catalunya com del Congrés dels Diputats, a aprofitar la seva posició “privilegiada” i a que es legisli en aquest àmbit.

Martínez Castells ha agraït de forma reiterada la tasca d’associacions com la de la Dret a la Mort Digna i la seva feina “que porta gairebé 20 anys fent-se” i que està aportant “solidaritat, humanitat i civilització en el moment més difícil per a les persones”. Per tal d’aconseguir “avanços” en direcció a la bona mort, la diputada de la confluència ha apostat per posar “dosis adients de laïcisme i de dignitat al codi penal”, així com “portar l’autonomia a la persona, que és la unitat primera i fonamental de la societat”.

“Garantir una mort sense dolor en tots els casos és un tema pel la nostra societat ha de vetllar”, ha defensat Martínez, i que el més “compassiu, civilitzat i humà” per una persona és poder tenir “un final assistit, acompanyat d’un metge que no hagi de patir per cap codi penal i per una persona que no hagi de patir perquè pugui anar a la presó”. “Penso que tenim l’obligació, el deure, i el dret de donar resposta a aquesta situació”, ha sentenciat la diputada.

Recommended Posts