Coscubiela sobre la fulminació de la Comissió Vidal: “Aquest comportament no contribueix a legitimar i reforçar el referèndum”

El portaveu de la confluència considera que l’acció marca “un dia negre” pel Parlament i afirma que s’ha donat “un cop de gràcia a la transparència”

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha afirmat que el bloqueig de la Comissió d’investigació per les declaracions de Santi Vidal per part de Junts Pel Sí i la CUP en votar en contra de tots els plans de treballs presentats pels grups parlamentaris i que, de facto, suposa la liquidació de la comissió, “no contribueix a legitimar i reforçar el referèndum davant la ciutadania”. “És el que ens sap més greu”, ha detallat el diputat, que considera que amb aquestes pràctiques “el referèndum no avança ni guanya en seguretat, sinó que genera incerteses i fa que es dubti de les paraules que Junts Pel Sí pronuncia”.

Unes paraules que s’expliquen pel fet que Junts Pel Sí, en el marc de la Junta de Portaveus del Parlament, va donar el seu vistiplau a la creació de la comissió d’investigació, arribant a presentar un pla de treball propi que incloïa una proposta de compareixences. Avui però, JxSí ha retirat la seva proposta. “No és de rebut donar el vistiplau a la creació d’una comissió investigadora, i el primer dia bombardejar-la per terra, mar i aire fins convertir-la en paper mullat”, ha continuat Coscubiela. “És un dia negre pel Parlament”, ha dit el diputat de la confluència, que ha etzibat a JxSí que amb la seva acció d’avui “ha donat un cop de gràcia a la transparència”.

En aquest sentit, el diputat ha dit a Junts Pel Sí, a partir d’ara, “cada cop que parleu de transparència tindrem el legítim dret a dir que no sou creïbles”. El portaveu també ha criticat que el grup que dóna suport al Govern hagi fet “exactament el mateix que el PP al Congrés amb alguna altra comissió recent”, i ha insistit en què amb la seva actuació avui a la comissió “només heu donat armes a aquells que volen impedir que el referèndum se celebri”. “Heu tirat pedres a sobre del referèndum. No era això companys, no era això”, ha sentenciat.

Recommended Posts