Catalunya Sí Que es Pot no farà “ni un pas enrere” en la prohibició dels toros a Catalunya i defensa acudir a instàncies internacionals

Hortènsia Grau assegura que la sentència del TC és “inadmissible” i “un atemptat democràtic” contra una llei que deriva d’una ILP

Catalunya Sí Que es Pot “no s’aturarà” ni farà “ni un pas enrere” en la defensa de la prohibició dels toros a Catalunya, i insta a acudir a “instàncies i tribunals internacional” per mantenir la llei en vigor. És la postura que la portaveu en temes animalistes del grup, Hortènsia Grau, ha fet després de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la llei aprovada pel Parlament l’any 2010. “La sentència és inadmissible”, ha dit la diputada, que ha qualificat les curses de braus com “tortura animal en ple segle XXI”, i ha considerat la decisió del TC com “un doble atemptat democràtic” per tombar una llei del Parlament, que a més deriva d’una iniciativa legislativa popular.

“Estarem al costat del Govern”, ha dit Grau, que ha qualificat la llei que va aprovar el Parlament l’any 2010 com una norma “pionera” com van reconèixer ahir mateix diverses entitats animalistes que van visitar el Parlament per tenir una reunió amb diversos grups parlamentaris, entre ells Catalunya Sí Que es Pot. Per defensar-la, la diputada de la confluència ha apostat per “buscar les fórmules legals necessàries per no acatar i no obeir aquesta sentència que ens torna a posar a la cua en benestar animal”.

Grau ha apuntat que si bé CiU va decidir donar llibertat de vot als seus diputats, avui els diputats del Partit Demòcrata Europeu Català “tenen clar que no donarien llibertat de vot” i que recolzarien la llei. “Ara no seriem 68 diputats els que avalaríem a la llei; seriem 99”, ha dit, remarcant que fins i tot “s’estava pensant començar a parlar dels correbous”. “Ni un pas enrere amb la llei votada per aquest Parlament”, ha sentenciat.

Recommended Posts