Catalunya Sí Que es Pot impulsa la creació d’un grup de treball parlamentari sobre les persones refugiades

“Esperem que d’aquí en surti una agenda parlamentària permanent”, assenyala el portaveu d’Exteriors de la confluència, Joan Josep Nuet

El grup de treball del Parlament de Catalunya sobre les persones refugiades s’ha reunit aquest dilluns per primer cop després que Catalunya Sí Que es Pot impulsés la seva creació per tal de coordinar les entitats de la societat civil que treballen en aquest àmbit amb el Govern i el Parlament. La iniciativa sorgeix després que, a petició de la confluència d’esquerres, organitzacions com Stop Mare Mortum i Asil.cat compareguessin a la Comissió d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència per informar de la seva tasca.

“Esperem que d’aquí en surti una agenda parlamentària permanent”, ha assenyalat el portaveu d’Exteriors de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Josep Nuet, poc abans de començar la reunió. Nuet ha destacat que el fet que les organitzacions i el Govern estiguin presents al grup de treball “farà que en l’àmbit dels refugiats tinguem més informació i articulem més iniciatives polítiques”.

El diputat de la confluència ha subratllat la importància que la societat civil, el Govern i el Parlament “articulen una sola xarxa, un sol treball”. “Hi haurà una coordinació estable que en primer lloc ens permetrà saber, per després poder fer accions concretes pactades i dialogades amb la societat civil i el Govern”, ha exposat. “Això ens estalvia d’estar-nos acusant els uns als altres del que es fa i no es fa, per passar a gestionar de forma conjunta”, ha apuntat.

Recommended Posts