Catalunya Sí Que es Pot considera “inadmissible” que el Govern encara no s’hagi personat en la causa dels abusos sexuals als Maristes

Gemma Lienas recorda a la Consellera Bassa que al passat ple va “rebre el mandat de presentar-se com acusació popular en procediments oberts per abusos sexuals a infants” i li pregunta “quin dia” ho farà contra els Maristes

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot Gemma Lienas ha considerat avui “inadmissible” que el Govern encara no s’hagi personat en la causa dels abusos sexuals als Maristes, i ha preguntat a la Consellera de Treball Afers Social i Famílies, Dolors Bassa, “quin dia” pensen presentar-se en aquest procediment. “Considerem imprescindible que aquest Govern manifesti el seu rebuig inconfusible cap als abusos sexuals a infants i joves”, ha dit la diputada, que ha recordat a la consellera que l’executiu va rebre el mandat del Parlament, en l’anterior ple, de presentar-se com acusació popular “en els procediments oberts per abusos sexuals a persones menors de 18 anys sempre aquestes es trobessin en centres escolars o sota tutela de la Generalitat”.

Lienas ha remarcat que un Govern que es personés a les causes d’abusos sexuals donaria “un missatge inequívoc a la societat”, i que fer-ho “no és només una qüestió de justícia i de reparació moral cap a les víctimes”, sinó que també és “un missatge educatiu” cap a la societat. “Cal visibilitzar que no tolerem aquesta xacra”, ha reblat la diputada de la confluència, que també ha evidenciat la contradicció del Govern quan diu que “no han d’obeir les lleis de l’Estat, però en canvi consideren que la fiscalia, un cos de funcionaris de l’Estat, garanteix els drets dels infants”.

En aquest sentit, Lienas ha explicat que Catalunya Sí Que es Pot considera que els infants i joves catalans “han de ser defensats, en qualsevol cas, per les nostres institucions”, i mitjançant la Llei de Drets i Oportunitats a la Infància i l’Adolescència, “una llei feta en aquest Parlament”.

Per acabar, la diputada s’ha referit a l’informe del Síndic de Greuges sobre abús sexual infantil a Catalunya. “És un document que posa els pèls de punta”, ha dit Lienas, i que evidencia el que el seu grup ha comentat en més d’una ocasió: que no existeixen dades sobre abús sexual infantil “però tot fa pensar que l’infradetectem, o bé perquè no reconeixem els símptomes o bé perquè mirem cap a una altra banda”.

Recommended Posts