Catalunya Sí Que es Pot celebra que Puigdemont torni a apostar pel referèndum per exercir el dret a decidir

Joan Coscubiela avisa que el seu grup no donarà cap “xec en blanc” a cap govern i menys a uns pressupostos “que no coneixem”

El portaveu del grup parlamentari de la confluència, Joan Coscubiela, ha destacat avui que la única novetat del discurs president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el debat sobre la qüestió de confiança és que “per primera vegada en molt temps no ha rebutjat el referèndum defensat reiteradament Catalunya Sí Que es Pot”. “Per primera vegada accepta que hi ha un punt de trobada que és un referèndum i això és una bona notícia”, ha destacat Coscubiela, que ha volgut recordar el gran nombre de crítiques que ha rebut el seu grup parlamentari durant molt temps per defensar un referèndum pactat, que era considerat per la majoria de govern com una “pantalla passada”.
“Que avui hagi plantejat com a eix de la seva estratègia la defensa del referèndum és bo i és la única novetat”, ha insistit Coscubiela, que ha celebrat que Puigdemont hagi “recuperat el sender que porta al bon camí”, que no és altre que “aplegar el màxim de gent al voltant de l’única proposta que pot fer avançar les reivindicacions nacionals de Catalunya: l’exercici democràtic del dret a decidir”.

De la mateixa manera, el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot ha defensat que el referèndum “només té sentit si té efectes jurídics i polítics”. “Demanarem a Puigdemont que defensi amb convicció el referèndum pactat, no és una proposta per fer-la avui i deixar-la demà, sinó per defensar-la fermament”, ha subratllat.

“A alguns els haurà ressonat molt fort la proposta”, ha ironitzat el portaveu parlamentari en referència a dirigents com Oriol Junqueras, Marta Rovira o Raül Romeva després que tractessin “d’ingènua” la proposta de referèndum quan la defensava Catalunya Sí Que Es Pot i sobretot, després de defensar que les eleccions del 27S eren plebiscitàries i “avui s’hagi demostrat que no ho eren”.

Durant la roda de premsa posterior al discurs de Puigdemont, Coscubiela també ha criticat que s’hagi adreçat a la cambra per demanar que el sí a la confiança vagi lligada a acceptar els pressupostos quan encara no es coneixen. “Ens sembla poc acceptable: CSQEP no donarem cap xec en blanc ni farem cap contracte d’adhesió a cap govern i menys a uns pressupostos que no coneixem”, ha sentenciat.

Recommended Posts