Àngels Martínez urgeix al Govern a acabar amb el “buit legal” en relació a les negligències mèdiques per posar fi a “la victimització i el dolor” que provoquen

La diputada de CSQEP afirma que Catalunya “té l’oportunitat de ser pionera” en aquest camp i aposta per “eradicar la culpa del professional que s’ha equivocat” i per “desjudicialitzar” la sanitat

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot, Àngels Martínez Castells, ha interpel·lat avui al Conseller de Salut, Antoni Comín, en relació a les negligències mèdiques que pateixen alguns pacients a Catalunya, i ha assenyalat la necessitat d’acabar amb l’actual “buit legal”. “Aquesta és una lluita per reconèixer un fet real que existeix i que no està legislat, que provoca dolor, inequitat i lluites inútils i desiguals que moltes vegades perden els més febles”, ha apuntat la diputada. Per Martínez Castells, per una banda cal “eradicar la culpabilització del professional que s’ha equivocat”, i per l’altra a “desjudicialitzar” la sanitat evitant que la responsabilitat civil de l’error “es faci a través d’un laberint legal i jurídic”.

“La interpel·lació formalment comença ara, però de fet és una feina que ja fa temps que està fent la gent afectada per les negligències i els errors mèdics”, ha afirmat la diputada en començar la seva intervenció, lloant la tasca de la plataforma ‘Que no pase más’, que va començar aquesta reivindicació l’any 2015. “Si no intervenim d’una vegada aquest problema es farà molt més gran”, ha advertit Martínez Castells.

La diputada de la confluència ha considerat que Catalunya “té l’oportunitat de ser pionera” en quant a regulació sobre aquesta qüestió, com ho és en la lluita contra el SIDA, de la qual avui se’n celebra el Dia Mundial. “Hem de ser pioners contra la doble victimització de persones que pateixen negligències mèdiques i contra els processos judicials massa decantats cap a les companyies asseguradores i no cap a les persones que pateixen”, ha remarcat.

Per aconseguir-ho, Castells ha demanat “col·laboració entre els diferents nivells de l’administració”, denunciant que si bé tots ells reconeixen l’existència del problema, actualment aquesta col·laboració es troba “bloquejada”. La diputada també ha criticat “la mesquinesa” de les grans empreses asseguradores “que aprofiten el buit legal per intentar imposar la seva llei del benefici”, i ha instat al Govern de la Generalitat a regular aquesta qüestió per posar fi a “la judicialització de la sanitat”.

Recommended Posts