Albano Dante Fachin: “Aquests pressupostos, també en matèria de salut, són de dretes”

| Parlament

El diputat critica que Comín “no faci servir tot el marge de maniobra existent per millorar els pressupostos” i Àngels Martínez Castells considera que els comptes “no reverteixen les retallades ni contenen la cronificació”

Catalunya Sí Que es Pot ha presentat i mantingut avui la seva esmena a la totalitat en la secció de salut de la proposta de pressupostos presentada per la Generalitat de Catalunya, al·legant, per via del diputat Albano Dante Fachin, que “aquests pressupostos també en matèria de salut, són de dretes, i algú ho havia de dir”. Fachin, que ha defensat l’esmena a la totalitat juntament amb la diputada Àngels Martínez Castells, ha criticat que el departament de Salut “no faci servir tot el marge de maniobra existent en aquests pressupostos”.

La diputada Martínez Castells, per la seva banda, ha assegurat que aquests comptes “no són els de la reversió de les retallades ni de contenir la cronificació que necessitem”, i ha acusat Comín “d’aprofitar la conjuntura per justificar un pressupost que no és el que toca mentre el presenta com el més social possible”. En aquest sentit, la diputada ha subratllat que les retallades i la seva cronificació “també cronifiquen el malestar dels malalts i les males condicions del personal sanitari”.

marea

Fachin ha agraït alguns esforços del departament de Salut per recuperar serveis públics que s’avien privatitzat amb el conseller Boi Ruiz. “Vam rebre positivament que deixéssim de donar tants diners a empreses amb afany de lucre, però aquests diners han d’anar a la pública”, ha reblat el diputat, alertant que si no es fa aquesta transferència directa al servei públic, el procés de “republificació” anunciat pel conseller només significarà “més retallades”.

“Vostès diuen que els pressupostos reverteixen el 37% de les retallades”, ha continuat Fachin, “i això vol dir que hi ha un 63% de les retallades que van aplicar els seus companys de Govern de CDC que no es reverteixen”. És per això que Fachin ha conclòs la seva intervenció alertant que si bé ell desconeix “fins a quin punt Comín és d’esquerres”, el que sí sap és “que ni Convergència és d’esquerres, i que ni aquests pressupostos en salut són d’esquerres”.

Recommended Posts